Grejanje za 1 evro - Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²: Toplotna pumpa i solarni kolektori rešavaju sve probleme

Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²: Toplotna pumpa i solarni kolektori rešavaju sve probleme

Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²

Svi koji tragaju za efikasnim grejanjem u svom domu, koje pritom štedi i novac preko računa, znaju koliko je teško pronaći savršeno rešenje. Međutim, Vojislav Đurić iz Petrovca na Mlavi pronašao je upravo takvo rešenje za svoju novu kuću od 160 m².

Nakon detaljne i dugotrajne analize različitih vrsta i sistema za grejanja, brojnih konsultacija sa stručnjacima i instalaterima, Đurić je od poznanika dobio preporuku da pogleda toplotnu pumpu koja se na tržištu s pravom apostrofira kao "povoljno rešenje za novogradnju i modernizaciju". U pitanju je toplotna pumpa Vitocal 200S koja nudi savršen odnos kvaliteta, cene i komfora koji obezbeđuje.

Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²

Zašto se Vojislav Đurić opredelio baš za Vitocal 200S?

Osim sjajnog dizajna i vizuelnog efekta u prostoru, kao i činjenice da za kvalitet garantuje prepoznatljivi "Made in Germany" potpis, ovu toplotnu pumpu najbolje opisuje nekoliko zlatnih prednosti:

  1. Vitocal 200S je uređaj kojem maksimalni kapacitet grejanja raste sa padom spoljne temperature. Za razliku od ogromne većine toplotnih pumpi ovog tipa čija maksimalna snaga opada kako se spoljašnja temperatura smanjuje, Vitocal 200S funkcioniše po potpuno suprotnom principu, odnosno njena snaga raste ako temperatura opada. To znači da je kod Vitocal 200-S kapacitet grejanja veći na -7°C nego na +7°C, a upravo to je prva zlatna prednost koja je potrebna za hladne balkanske zime.
  2. Efikasnost i uštede pri grejanju za čistu peticu. Vitocal 200S ostvaruje najvišu ocenu efikasnosti za toplotne pumpe (COP - mera efikasnosti za toplotne pumpe). Prevedeno na svima razumiljiviji automobilski jezik, ova mašina troši 2,9 litara na 100 km, iako ima motor od 200 konja, što je ujedno druga zlatna prednost ove toplotne pumpe.
  3. Sa neverovatnih 35 dB (decibela), spoljna jedinica ovog uređaja je ubedljivo najtiša na tržištu. Poređenja radi, 35 dB je buka koju proizvodi kobra kada diše. Zato se u šali kaže da svi šapuću u njenoj blizini jer za vikom nema potrebe, a to je i treća zlatna prednost toplotne pumpe Vitocal 200S.
Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²

Novo grejanje i novi izvor energije

Vojislav Đurić je obezbedio savršenu kombinaciju za svoju kuću od 160 m² jer se odlučio da uz navedenu toplotnu pumpu ugradi i solarni sistem sa vakuumskim solarnim kolektorima kompanije Viessmann.

Ovi solarni kolektori idealni su za veće i horizontalno montirane instalacije, a činjenica da konstantno obezbeđuju visoki učinak bez rizika od prljanja čini ih sve traženijim na tržištu. Veliki razmak između cevi istovremeno smanjuje zasenčenje, a za domaćinstva je potrebna i manja površina nego kod panelnih kolektora jer ovaj vakuumski kolektor funkcioniše po Heatpipe principu za visoku pogonsku sigurnost.

Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²

Prvi računi potvrdili: Idealno rešenje za grejanje porodičnih kuća

Iako je vlasnik ove kuće tek počeo da uživa u svim prednostima novog grejanja, već prvi računi potvrđuju da ima mnogo razloga da bude bezbrižan jer je, kako navodi, izrazito zadovoljan troškovima koje je imao tokom prvih grejnih meseci.

Dodatno zadovoljstvo predstavlja činjenica da ovo grejanje obezbeđuje i maksimalni komfor tokom svakodnevne upotrebe, što je porodici Đurić od izuzetnog značaja budući da zbog privremenog rada u Švajcarskoj ne žele da vreme provedeno u Srbiji troše na probleme sa grejanjem.

Vojislav Đurić ima idealno rešenje za grejanje kuće od 160 m²

Ukoliko ste i vi spremni da konačno rešite sve probleme sa grejanjem i primenite recept porodice Đurić, pogledajte spisak Viessmann partnera u vašoj blizini.

Ukoliko, pak, još niste sigurni da li vam je potrebno novo grejanje i šta sve od njega možete da očekujete, popunite konfigurator za svoj dom i rešite sve svoje dileme.