Grejanje za 1 evro - Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti: Zeleno rešenje za maksimalne uštede u grejanju

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti: Zeleno rešenje za maksimalne uštede u grejanju

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti

Višeporodični stambeni objekat u Pirotu u ulici Save Kovačevića postavio je domaći zadatak svim kompanijama i investitorima u domenu uvođenja inovativnih i efikasnih sistema za grejanje u stanogradnji jer je u 5 stanova kvadrature od 75 m² do 145 m² primenjena jedinstvena "zelena kombinacija" toplotnih pumpi i solarnih panela.

Investitor "Prostor dizajn" iz Pirota ciljano je opremio ovu stambenu zgradu iskljiučivo obnovljivim izvorima energije, tačnije kombinacijom toplotnih pumpi i solarnih panela. Tako je obezbeđeno "zeleno rešenje" koje stanarima obezbeđuje najviši mogući komfor, sa najmanjim mogućim troškovima i ekoloski najčistijom kombinacijom.

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti

Svaki stan opremljen je Viessmann toplotnom pumpom Vitocal 100-S i ima podno grejanje, kao i elegantne Viessmann vemtilokonvektore (fenkojle) Energycal WALL AC koji zahvaljujući sjajnom dizajnu unose eleganciju u svaki enterijer, a istovremeno rade potpuno bešumno.

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti

Ali ni to nije sve. Svaki stan poseduje svoj solarni sistem Vitosol za zagrevanje tople sanitarne vode koji obezbeđuje zelenu energiju i velike uštede na računima za struju. Ovi solarni paneli su jedinstveni u svetu jer poseduju inteligentni apsorpcioni premaz koji štiti kolektore od pregrevanja. U pitanju je tzv. ThermProtect premaz. Nijedan drugi kolektor ne poseduje tu karakteristiku koja omogućava postizanje sjajnih performansi, ali i zaštitu sistema zarad njegove dugovečnosti.

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti

Projektant i izvođač radova na ovom objektu je Daniel Rančić, poznati pionir i veliki zagovornik primene održivih izvora energije u ovom delu Srbije, pa ne čudi što se opredelio upravo za savršenu zelenu kombinaciju Viesmann toplotnih pumpi i solarnih panela.

Na taj način je zgrada u Pirotu pomerila granice energetske efikasnosti i primenom navedenog zelenog rešenja za maksimalne uštede u grejanju postavila domaći zadatak svim investitorima koji koji žele da grade objekte sa dodatnom vrednošću na tržištu nekretnina.

Stambena zgrada u Pirotu pomera granice energetske efikasnosti

Ukoliko ste i vi spremni da konačno rešite sve probleme sa grejanjem i ugledate se na zgradu u Pirotu, pogledajte spisak Viessmann partnera u vašoj blizini.

Ukoliko, pak, još niste sigurni da li vam je potrebno novo grejanje i šta sve od njega možete da očekujete, popunite konfigurator za svoj dom i rešite sve svoje dileme.