Grejanje za 1 evro - Doktorsko grejanje u gradu u Podunavlju: Pogledajte kako izgleda komfor po meri doktora Kalinića
Doktorsko grejanje u gradu u Podunavlju

Doktorsko grejanje u gradu u Podunavlju: Pogledajte kako izgleda komfor po meri doktora Kalinića

Doktorima uvek treba doktorsko rešenje. I to najbolje potvrđuje priča doktora Kalinića iz jednog grada na Dunavu. A njegovo rešenje poželeće svako domaćinsvo u Srbiji. I zato titula šampiona grejanja u januaru 2020. godine odlazi u njegove ruke!

Ali šampionske priče nekada ne počinju na idealan način. A ova priča to i dokazuje. Doktor Kalinić se 2018. godine iz stana preselio u lepu novu kuću u predgrađu. Lepo građena, funkcionalna, sa prostranim i uređenim dvorištem, kuća koja jednostavno već na prvi pogled asocira na domaćinski pristup.

Kalinić je, naravno, domaćinski pristupio i svim ostalim stvarima u novoj kući, pa tako i sistemu grejanja. Počeo je da se raspituje za različita rešenja koja su dostupna na tržištu i na kraju se odlučio za sistem grejanja na pelet jer mu je taj sistem predstavljen kao potpuno automatizovan sistem, jednom rečju – gospodski. Baš kakav je tražio.

Na greškama se najbolje uči

Međutim, već nakon prve sezone grejanja, naš doktor je bio veoma razočaran. Sistem je bio u funkciji, sve je radilo, ali doktor nije dobio ono što je tražio. Nije mu bilo predočeno da će kotao morati toliko često da se loži, da će morati toliko često da se čisti, kao i da će on i njegova supruga morati toliko vremena i živaca da troše na grejanje.

Doktoru je, zapravo, bilo potrebno doktorsko rešenje, a takvo nije dobio. Međutim, najbolji uvek uče na greškama. I to je najbolje demonstrirao upravo doktor Kalinić.

Happy End posle greške za samo 7 dana? Da, moguće je!

Ne brinite, priča zaista ima srećan završetak. A vi se pitate kako?

Evo odgovora. Kalinić nije gubio vreme. Već posle prve loše sezone se obratio našim partnerima iz Smedereva, tj. firmi "Dunja Etažno grejanje". Oni su mu predočili mogućnost ugradnje Viessmann toplotne pumpe Vitocal 200-S i povezivanja na postojeći sistem grejanja.

A onda je sve išlo brzopotezno. Stručnjaci iz "Dunje" u petak zovu Viessmannovog inženjera prodaje i već istog dana svi su u kući Kalinića. Tokom vikenda stiže ponuda, u ponedeljak doktor uplaćuje novac za uređaj i momci iz "Dunje" su već spremni za "doktorski zahvat". Doktor je zbog obaveza bio odsutan u četvrtak, pa je montaža rađena u petak, a aparat već za vikend bio montiran i povezan na sistem.

Viessmann toplotna pumpa vitocal 200-S Viessmann toplotna pumpa Vitocal 200-S

Da, dobro ste pročitali. Od ideje do realizacije za samo nedelju dana! Čak se ispostavilo da jedan deo podnog grejanja nije ni bio priključen na pelet kotao, a za Viessmann toplotnu pumpu bio je više nego dobrodošao.

Viessmann toplotna pumpa vitocal 200 s spoljna jedinica Viessmann toplotna pumpa Vitocal 200-S

Doktorsko grejanje za doktorski komfor

Doktor Kalinić ima malo slobodnog vremena. Ali više ne mora da ga troši na loženje, čišćenje i slične prljave poslove. Od ovog decembra ima i doktorsko grejanje. Baš onako kakvo bi poželelo i svako domaćinstvo u Srbiji. Jer takvo rešenje zapravo treba svima nama. A Vitocal 200-S donosi upravo doktorski komfor.

I zato su ove grejne sezone Viessmann toplotne pumpe vazduh-voda Vitocal 200-S sve traženije u Srbiji. Mnoge već uspešno greju (a leti i hlade) svoje nove domaćine, baš kao i porodicu Kalinić u njihovom novom domu.

I to nije sve. Upravo Viessmann toplotne pumpe iznedrile su i šampionske uštede u grejanju, a najbolji dokaz za to je Nišlija koji je oduševio Srbiju jer stan od 80 m2 greje za svega 55 dinara na dan.

Štedljivost za ginisa

Da li ste i vi spremni da postanete šampioni grejanja u Srbiji baš u 2020. godini?